Mooi, Mooier Middelland - MiddFest

 —  —

Henegouwerplein, Henegouwerplein, Rotterdam

https://www.facebook.com/events/337896233420272/

Middelland is een wijk waar vele sporticonen vandaan komen: basketbalspeler Francisco Elson, atlete Nelli Cooman, bokser Don Diego Poeder, ballerina Marjorie Oron en voetballers Jean Paul Boëtius en Oussama Bouyaghlafen. Zij waren jarenlang te vinden op het Henegouwerplein.

ONTDEK JOUW TALENT Kom naar het MiddFest (voor alle jongeren uit Middelland en omstreken) op zaterdag 29 september op het Henegouwerplein.

PROGRAMMA sport / muziek / cultuur >> voetbalclinics Feyenoord >> Francisco Elson >> basketbalclinics Halftime Hoops >> boksclinics >> Jason Calisthenics >> bumpievoetbal >> DJ’s - workshops >> Beat creating >> Zeefdrukken >> DIY Boutique (sieraadontwerp) >> Straatkijkers >> Impluvium >> Middland Foto >> zweefmolen en springkussens >> eten & drinken <<

METAMORFOSE Al decennialang worden de sportvelden aan het Henegouwerplein intensief gebruikt. Maar voorafgaand aan het MiddFest krijgt het plein een metamorfose: op de buitenmuren van de kleedkamerhuisjes verschijnt een fotogalerij van bekende sporters uit de wijk, een aantal Straatkijkers (die je nu op straat ziet) wordt neergezet als tribune, podium en Urban Fitness Object. Aan de kant van de Beukelsdijk komt een Impluvium, een uitvinding om regenwater op te slaan. Naast sportclinics, muziekworkshops, zeefdrukken en sieraden ontwerpen voor jongeren zijn er optredens van artiesten uit de wijk, eten & drinken en voor de allerkleinsten een zweefmolen en springkussens.

12.30 uur >> feestelijke opening door wethouder Barbara Kathmann en Francisco Elson, oud-basketbalspeler en eerste Nederlandse kampioen in de NBA <<